Privacybeleid en Klantenservice pagina

   

 

   Beste klanten tussen 12/06 t.e.m. 19/06/2024 zijn we op verlof. In deze periode worden de betalingen niet geaccepteerd.

email voor contacten, vragen, opmerkingen: bestbirdbg@gmail.com

Beste klant, mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over de bestel process, de betaling, de levering of over de producten aarzel niet om ons te contacteren via de contact formulier of de email onderaan. Vast en zeker krijgt u een snel antwoord. De leveringen nemen slechts een paar dagen. De leveringskosten zijn aangepast ikv de land van de klant en de product. Voor de leveringskosten (die altijd glashelder zijn) moet u uw adres invullen, voor de betaling zijn de leveringskosten duidelijk zichtbaar. Voor producten als de bracelets en de vogelringen gaat de levering in een gewoon post brief en daarom is zo goedkoop. We moeten flexibel zijn! Business klanten mogen een offerte op maat aanvragen!

         Contact in Englisch or French is also possible. Don’t hessitate to ask us if you have any questions or ideas.

Contact

   

  Beste klanten, betalen via Bancontact en iDEAL is  mogelijk. 

   

  Over ons

  De site bestbird.be en de webshop zijn een eigendom van Best Bird bvba. Best Bird is geregistreerd in Bulgarije met de ondernemingsnummer BG 204868697(dat is ook de btw nummer).

  Onze klanten mogen de ondernemingsnummer cheken bij de Bulgaarse Koophandel (Bulgarian Trade Register), onze partners cheken de valid BTW nummer op de pagina VIES van de European Commission.

  Onze voornaamste activiteit is online verkoop van voersupplementen en natuurproducten voor vogels en hobby dieren. We hebben de vereist registratie bij de Bulgaars Voedsel Agentschap.

  Als online verkoper zijn we ook in Bulgarije geregistreerd en onderworpen aan alle Europese wetten en normen.

  We hebben registratie voor de verwerking (en bescherming) van persoonlijke gegevens (beneden is onze GDPR).

  adres- Polk. Bonev str 15, ap.5 ,  4003  Plovdiv, Bulgarije

  email: bestbirdbg@gmail.com

  GSM +359 878347477

  contact person Peter Ivanov

   

   

  Privacy statement

  Privacybeleid- geldig vanaf 23 mei 2018

  Privacybeleid
  Privacybeleid Best Bird
  Deze pagina is voor het laatst aangepast op 02/02/2020.

  Wij zijn ons er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt en waarom we deze gegevens verzamelen. Zo snapt u precies hoe wij werken.

  Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Best Bird. U dient zich ervan bewust te zijn dat Best Bird niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

  Best Bird respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

  Van de website van Best Bird worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Best Bird respecteert uw privacy en behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. De verwerking van uw persoonsgegevens gebeurt conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

  In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken, en met welk doel. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

  Ons privacybeleid:

  Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we dat doen

  Hieronder kan u lezen welke persoonlijke data we verzamelen, op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

  De persoonlijke gegevens die worden verzameld van geregistreerde bezoekers van de website en de kopers zijn: naam, adres, GSM of tel. numer, e-mailadres, persoonlijke accountvoorkeuren, transacties, zoals aankopen en technische data, als ook cookie infomatie. Van niet geregistreerde bezoekers verzamelen we geen persoonlijke gegevens.

  Hoe verzamelen we de data. Dat doen we via:

  Webformulieren

  Op onze website vindt u een aantal webformulieren waar wij u vragen om persoonsgegevens in te vullen, zoals bijvoorbeeld uw (bedrijfs-)naam, adresgegevens, emailadres, webadres en (mobiele) telefoonnummer. Wij gebruiken deze gegevens enkel voor het doel waarvoor u deze heeft verstrekt.

  E-mail

  Wij maken voor e-maildiensten gebruik van onze eigen bedrijfs email. Alle email verkeer is vertrouwelijk en niet inzichtelijk voor derde partijen.

  Transactionele e-mails

  Als u een bestelling plaatst in onze webwinkel ontvangt u een aantal e-mailberichten betreffende de status van uw bestelling. Dat doen we zelfs, geen  verzendpartner  ontvangt van ons uw e-mailadres.

  Doel van de gegevensverwerking

  Algemeen doel van de verwerking

  Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om – anders dan op uw verzoek – op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden in de volgende gevallen met derden gedeeld:

  Cliëntmanagement en facturatie

  Onze cliëntgegevens worden in het CRM van onze webwinkelsoftware bewaard en vervolgens enkel voor administratieve doeleinden gebruikt.

  Volgens de privacywetgeving moeten we aangeven welke ‘juridische gronden’ we hebben om uw gegevens te gebruiken.

  Op basis van contractuele afspraken tussen u en Best Bird hebben wij gegevens van u nodig. Dit is bij uw aankoop van een product of bij uw recht op garantie.
  Deze gegevens verzamelen wij bij:
  – bestellen en pre-order
  – bezorging en verzending
  – retour
  – contact met onze klantenservice
  #
  Naast de contractuele afspraken kunnen we uw gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dit betekend dat we u de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan uw privacy.
  Deze gegevens verzamelen wij bij:
  – bezoek van Best Bird website
  – account
  – reviews
  – contact met onze klantenservice
  – nieuwsbrief en e-mail
  – social media
  Naast de contractuele afspraken en bij “gerechtvaardigd belang” kunnen we ook een wettelijke verplichting hebben om uw gegevens te gebruiken.
  Deze gegevens verzamelen wij bij:
  – vermoeden fraude
  – na het zelf toestemming geven om uw gegevens te gebruiken bij bijvoorbeeld het ontvangen van onze nieuwsbrief.

  Met wie we uw data delen?
  We geven uw gegevens alleen door aan andere partijen als dat echt nodig is voor onze dienstverlening. Het gaat dan om:
  – pakket diensten zoals DPD, PostNL, Bpost en DHL

  – betaal diensten-PayPal en Braintree
  – IT-dienstverleners- we gebruiken direct de webshop platform WooCommerce en Site Ground hosting provider als leverancier van Word Press platform, geen IT freelancers zijn bezig met ons site

  De partijen die van ons toegang krijgen tot uw gegevens, mogen deze alleen gebruiken om u een dienst te leveren namens Best Bird. Tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van uw gegevens. We verkopen uw gegevens nooit aan derden.

  Hoelang we uw data bewaren

  : Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

  Voor gebruikers die zich registreren op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (enkel de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Beheerders van de website kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

  Wij bewaren uw gegevens zolang u een account bij ons heeft. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken dan wel uw account verwijdert. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. De gegevens over uw aankoop bewaren wij ook om eventuele vragen over garantie te kunnen beantwoorden of andere vragen dan wel klachten over het product.

  Welke rechten heb je van je eigen gegevens

  Als je een account hebt op deze website of je hebt reacties geplaatst, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons hebt gegeven. Je kan ook verzoeken dat we deze persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

  Waar we uw data naar toe sturen

  : Bezoekerscommentaren kunnen worden gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectieservice.

   

  Webhosting en database

  – Webwinkelsoftware, Webhosting en E-mail
  Al onze domeinnamen zijn geregistreerd bij Site Ground. Site Ground verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden.
  Onze websites en e-maildiensten worden gehost op servers van Site Ground in Nederland. Zij verwerken persoonsgegevens namens ons en gebruiken uw gegevens niet voor eigen doeleinden.
  Zij slaan uw gegevens op in verschillende databases. Ze hanteren altijd strenge beveiligingsmaatregelen.
  Site Ground verwerken hun data alleen binnen de EU of hebben passende technische- en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen of zijn aangesloten bij het Privacy Shield Framework. Zij nemen de nodige stappen voor een goede gegevensbescherming. Het niveau van gegevensbescherming is gerelateerd aan een risico-inschatting.
  Wel kunnen deze partijen metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. Site Ground heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. Site Ground is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.
  Site Ground heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.
  Wij mogen zonder uw expliciete schriftelijke toestemming geen gegevens delen met een subverwerker die niet aan de bovenstaande eisen voldoet. Door enkel te werken met partijen die voldoen aan deze eisen, zorgen wij ervoor dat uw gegevens ook bij deze subverwerkers op de juiste manier verwerkt worden en goed beveiligd zijn.

  – Mailinglijsten – nieuwsbrief
  Wij versturen onze e-mails vooral personlijk.
  Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via onze website is verzonden ziet u de ‘unsubscribe’ link.

  – Payment processor Mollie
  Voor het afhandelen van de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Mollie bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

  – Beoordelingen
  Wij verzamelen reviews via ons eigen site. Als u een review achterlaat dan bent u verplicht om een naam en e-mailadres op te geven. In sommige gevallen kan wij contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met niemand anders.

  Verzenden en logistiek
  Voor het verzenden van onze bestellingen in onze webwinkel maken wij geen gebruik van andere platformen.

  1. Als eerste verzendpartner hebben wij Bpost.
  Als u een bestelling bij ons plaatst is het hun taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Bpost doet 1 poging tot bezorgen en zet het pakket daarna op een pick-up point. Hier kunt u dan op een voor u handig tijdstip het pakket ophalen.
  Wij maken gebruik van de diensten van Bpost voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met Bpost delen. Bpost gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat Bpost onderaannemers inschakelt, stelt Bpost uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking, maar ook enkel ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst.

  2. Als tweede verzendpartner hebben wij PostNL.
  Tevens bieden wij op verzoek van u PostNL als alternatief voor Bpost.
  Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking, maar ook enkel ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst.
  PostNL bezorgt met als Bpost 1 keer aan huis en brengt uw pakket daarna bij een pick-up point. Hier kunt u dan op een voor u handig tijdstip het pakket ophalen.

  3. Als derde verzendpartner mogen wij DHL, DPD of Cariboo gebruiken.

  Facturatie en boekhouden

  Voor het bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij geen gebruik van online platforms. Wij delen niet uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen.
  Sommige administratieve gegevens moeten wij voor de belastingdienst verplicht 7 jaar bewaren na ontvangst. Gegevens worden niet langer bewaard dan nodig.

  – Google Analytics
  Wij gebruiken Google Analytics om ons een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaven.
  Aan de hand van deze statistieken kunnen wij verbeteringen toepassen op onze website. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google voor Google Analytics.

  – Externe verkoopkanalen
  Voorlopig gebruiken wij geen externe verkoopkanalen#

  – Automatisch verzamelde gegevens
  Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.

  – Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek
  In voorkomende gevallen kan Best Bird op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

  – Bewaartermijnen
  Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.

   

  Uw rechten

  Op grond van geldende Bulgarse en Europese wetgeving heeft u als betrokkende bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt bepaalde rechten. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen.

  In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.

  U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

  Inzagerecht

  U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder de vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen. Rectificatierecht

  U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

  Recht op beperking van de verwerking

  U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

   

  Rectificatierecht
  U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

  Recht op overdraagbaarheid

  U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kan Webshopdevolierevogel in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

  Recht van bezwaar en overige rechten

  U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Webshop-devolierevogel. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.

  U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Webshop-devolierevogel verwerkt uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

  – Recht van bezwaar en overige rechten
  U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Best Bird. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

  Cookies

  Google Analytics

  Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

  Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies. De functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat aan u snel en correct de gewenste informatie wordt getoond, elke keer dat u onze website bezoekt. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft geen toestemming te worden gevraagd. De analytische cookies gebruiken wij om te analyseren hoe vaak onze website wordt gebruikt. Indien de analytische cookies geen grote impact op uw privacy heeft, hoeft er geen toestemming te worden gevraagd.

  De volgende websites plaatsen cookies om de volgende redenen:

  Google AdWords (tracking cookie)

  Meet hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren.

  Facebook (social media Cookie)

  Deze cookie maakt het mogelijk onze Facebook pagina te ‘liken’. Deze button werkt door middel van een code die van Facebook afkomstig is.

  Twitter (social media cookie)

  Deze cookie maakt het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van een code die van Twitter afkomstig is.

  Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

  Wijzigingen in het privacybeleid

  Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.

  Op grond van de geldend Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

  Klantenservice

  Algemene Voorwaarden voor webshop- bestbird.be

  Inhoudsopgave:

  Artikel 1 – Definities

  Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

  Artikel 3 – Toepasselijkheid

  Artikel 4 – Het aanbod

  Artikel 5 – De overeenkomst

  Artikel 6 – Herroepingsrecht

  Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

  Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

  Artikel 9 – De prijs

  Artikel 10 – Conformiteit en garantie

  Artikel 11 – Levering en uitvoering

  Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

  Artikel 13 – Betaling

  Artikel 14 – Klachtenregeling

  Artikel 15 – Geschillen

  Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

   

  Artikel 1 – Definities

  In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

  1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;  2. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;

  Dag: kalenderdag;

  Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;

  Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

  Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;

  Modelformulier: het modelformulier voor herroeping die de ondernemer ter beschikking stelt die een consument kan invullen wanneer hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht.

  Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

  Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;

  Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.

  Algemene Voorwaarden: de onderhavige Algemene Voorwaarden van de ondernemer.

   

  Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

  Best Bird LTD

  Polkovnik Bonev straat 15

  4023 Plovdiv

  Bulgarije

  Telefoonnummer: +359(0)878347477

  E-mailadres: bestbirdbg@gmail.com

  KvK-nummer:204868697

  Btw-identificatienummer: BG 204868697

   

  Indien de activiteit van de ondernemer is onderworpen aan een relevant vergunningstelsel: de gegevens over de toezichthoudende autoriteit:

   

  Indien de ondernemer een gereglementeerd beroep uitoefent:

  De beroepsvereniging of -organisatie waarbij hij is aangesloten.

  De beroepstitel, de plaats in de EU of de Europese Economische Ruimte waar deze is toegekend.

  Een verwijzing naar de beroepsregels die in Bulgarije van toepassing zijn en aanwijzingen waar en hoe deze beroepsregels toegankelijk zijn.

   

  Artikel 3 – Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand en bestellingen tussen ondernemer en consument.  2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de ondernemer zijn in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.

  Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.

  Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.

  Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd worden, dan blijft de overeenkomst en deze voorwaarden voor het overige in stand en zal de betreffende bepaling in onderling overleg onverwijld vervangen worden door een bepaling dat de strekking van het oorspronkelijke zoveel mogelijk benaderd.

  Situaties die niet in deze algemene voorwaarden zijn geregeld, dienen te worden beoordeeld ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.

  Onduidelijkheden over de uitleg of inhoud van één of meerdere bepalingen van onze voorwaarden, dienen uitgelegd te worden ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.

   

  Artikel 4 – Het aanbod

  Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

  Het aanbod is vrijblijvend. De ondernemer is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.

  Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.

  Alle afbeeldingen, specificaties en gegevens in het aanbod zijn enkel een indicatie en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.

  Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Ondernemer kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.

  Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:

  De prijs inclusief belastingen;

  De eventuele kosten van verzending;

  De wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn;

  Het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;

  De wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst;

  De termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen de ondernemer de prijs garandeert;

  De hoogte van het tarief voor communicatie op afstand indien de kosten van het gebruik van de techniek voor communicatie op afstand worden berekend op een andere grondslag dan het reguliere basistarief voor het gebruikte communicatiemiddel;

  Of de overeenkomst na de totstandkoming wordt gearchiveerd, en zo ja op welke wijze deze voor de consument te raadplegen is;

  De manier waarop de consument, voor het sluiten van de overeenkomst, de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen;

  De eventuele andere talen waarin, naast het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten;  • De gedragscodes waaraan de ondernemer zich heeft onderworpen en de wijze waarop de consument deze gedragscodes langs elektronische weg kan raadplegen; en

  De minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een duurtransactie.

   

  Artikel 5 – De overeenkomst

  De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.

  Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.

  Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

  De ondernemer kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, evenals van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.

  De ondernemer zal bij het product of dienst aan de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:

  het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan;

  de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht;

  de informatie over garanties en bestaande service na aankoop;

  de in artikel 4 lid 3 van deze voorwaarden opgenomen gegevens, tenzij de ondernemer deze gegevens al aan de consument heeft verstrekt vóór de uitvoering van de overeenkomst;

  de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is.

  In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.

  Iedere overeenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarden van voldoende beschikbaarheid van de betreffende producten.

   

  Artikel 6 – Herroepingsrecht  Bij levering van producten:

  Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekendgemaakte vertegenwoordiger.

  Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

  Wanneer de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht is hij verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan de ondernemer. Het kenbaar maken dient de consument te doen middels het modelformulier. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht dient de klant het product binnen 14 dagen retour te sturen. De consument dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending.

  Indien de klant na afloop van de in lid 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht resp. het product niet aan de ondernemer heeft teruggezonden, is de koop een feit. Bij levering van diensten:

  Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 14 dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.

  Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

   

  Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

  Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening.

  Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terugontvangen is door de webwinkelier of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden.

   

  Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

  De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor producten zoals omschreven in lid 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.

  Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

  1. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;  b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;

  die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;

  die snel kunnen bederven of verouderen;

  waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;

  voor losse kranten en tijdschriften;

  voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

  voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

  1. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:

  betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;

  waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken;

  betreffende weddenschappen en loterijen.

   

  Artikel 9 – De prijs

  Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.

  In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.

  Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.

  Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en: a. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of b. de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.

  De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.

  Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk – en zetfouten. Voor de gevolgen van druk – en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk – en zetfouten, waarvan aannemelijk is dat hier daadwerkelijk sprake is van een fout, is de ondernemer niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

   

  Artikel 10 – Conformiteit en Garantie

  De ondernemer staat ervoor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.

  Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.

  Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 weken na levering aan de ondernemer per email of telefoon te worden gemeld. Terugzending van de producten dient te geschieden in de originele verpakking en in nieuwstaat verkerend.

  De garantietermijn van de ondernemer komt overeen met de fabrieksgarantietermijn. De ondernemer is echter niet verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument.

  De garantie geldt niet indien:

  De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;

  De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de ondernemer en/of op de verpakking behandeld zijn;

  De ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

   

  Artikel 11 – Levering en uitvoering

  De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.

  Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan het bedrijf kenbaar heeft gemaakt.  3. Met inachtneming van hetgeen hierover in lid 4 van dit artikel is vermeld, zal het bedrijf geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij consument akkoord is gegaan met een langere leveringstermijn. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden. De consument heeft geen recht op een schadevergoeding.

  Alle levertermijnen zijn indicatief. Aan eventuele genoemde termijnen kan de consument geen rechten ontlenen. Overschrijding van een termijn geeft de consument geen recht op schadevergoeding.

  In geval van ontbinding conform het lid 3 van dit artikel zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen.

  Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van een eventuele retourzending zijn voor rekening van de ondernemer.

  Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekendgemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

   

  Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

  Opzegging

  De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.

  De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.

  De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten:

  Te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode;

  Tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan;

  Altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.

  Verlenging

  Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.

  In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.

  Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.

  Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.

  Duur

  Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste een maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.

   

  Artikel 13 – Betaling

  Voor zover niet anders is overeengekomen, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 7 werkdagen na het ingaan van de bedenktermijn als bedoeld in artikel 6 lid 1. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.

  De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.

  In geval van wanbetaling van de consument heeft de ondernemer behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de vooraf aan de consument kenbaar gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.

   

  Artikel 14 – Klachtenregeling

  De ondernemer beschikt over een voldoende bekendgemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.

  Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 7 dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.

  Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

  Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.

  Bij klachten dient een consument zich allereerst te wenden tot de ondernemer. Bij klachten die niet in onderling overleg opgelost kunnen worden is het mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).

  Een klacht schort de verplichtingen van de ondernemer niet op, tenzij de ondernemer schriftelijk anders aangeeft.

  Indien een klacht gegrond wordt bevonden door de ondernemer, zal de ondernemer naar haar keuze of de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren.

   

  Artikel 15 – Geschillen

  Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Bulgaars recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.

  Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing.

   

  Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

  Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.

   

  Meer praktisch informatie

  Bestelproces

  Klik bij het product van uw keuze op de knop In Winkelmand (als u 2 hetselfde producten wenst kies aantal 2), ga naar de andere gekozen producten, kies gewicht en aantal en klik op In Winkelmand.

  Wanneer u klaar met uw keuze bent ga naar Winkelmand bekijken.

  Als alles in orde is -gekozen producten, prijs, transport kosten, klik op Doorgaan naar afrekenen.

  Voor u betaalt , moet u op de vakje kliken- het staat in Engels- I have read and agree to the website terms and conditions-een rood ster (ik ben het eens met de termen en voorwaarden).

  Aan de linker kant moet u uw gegevens invulen-adres, email, etc.

  Aan de rechter kant kies de gewenste betaalmetode.

  De betalling gaat via een beveiligde SSL verbinding.

  Door onze payment provider gaat u naar uw bank voor de betaling.

  Afgerond de bestelling met kliken op Bestelling plaatsen.

  Als u dat moelijk vindt, gebruik de contact formulier voor contact of ons email: bestbirdbg@gmail.com

  Na uw bestelling krijgt u een email van ons om uw bestelling te bevestigen, wanneer de besteling verzonden wordt krijgt u een tweede email met de code voor de opvolging. Normaal is de levering tijd 3 tot 7dagen.

  Veel gestelde vragen

  Waarom zijn de producten van Best Bird zo goedkoop?

  Bij ons vindt je geen bekende merken. Mijn eigen begrip is dat de klant voor de product en niet voor de verpakking en de ettiket moet betalen.

  Wij krijgen onze producten als bijepollen, appelpoeder, aroniabessen poeder direct van de Bulgaarse producenten.

  Andere producten als kurkuma, gember, citroenzuur krijgen wji direct van de groothandelaar die de producten importeert.

  Hoe korter de keten hoe eerlijke de prijzen!

  Zijn de prijzen zo laag omdat de kwaliteit niet goed is?

  Niets is minder waar!

  Wij beschikken alle vereiste certificaten  voor kwaliteit en houdbaarheid van onze leveranciers.

  Op onze ettiketen vindt je de batch (lot) nummer en de houdbaarheidsdatum.

  De producten zijn voor dierlijke consumptive maar van humaine kwaliteit.

  Ik ben een vogelliefhebber ook en alle producten zijn eerst op mijn vogels getest.

  Betalingsmogelijkheden

  Als je een bestelling plaatst bij Best Bird kan je online betalen. U betaalt vooraf via uw eigen bank en die zijn de betaalmetodes  iDEAL, Bancontact, Belfius Direct, Credit card, ING Home Pay, Pay Pal, SOFORT. Online betalingen verlopen via het beveiligde systeem van de firma Braintree, markt leider op het vlak van online beveiligde betalingen. Wij zien uw bankrekening niet. Na het bestelprocess op de website van Best Bird, kom je- wanneer je gekozen hebt voor online betaling- automatisch terecht op de beveiligde site van Braintree.

  Je versleutelde betalinggegevens zijn via een beveiligde SSL verbinding ingevoerd in hun systeem. Daardoor zal er nooit kritische betaalinformatie van je opgeslagen worden op onze website. Op die manier verzekeren wij je maximale veiligheid en kan je online betaling in alle vertrouwen bij Mollie afhandelen.

  Wanneer de betaling van een bestelling bevestigd wordt aan Best Bird, wordt er naar de klant en extra bevestingsmail gestuurd.  Daarmee weet je dan zeker dat de betaling correct afgerond is. Betaling bij ontvangst van een pakket is niet mogelijk.

  Een betaling via bankoverschrijving is mogelijk maar zorgt steeds voor de vertraging van de levering.  Betaling via direct overschrijving naar ons bankerekening (in Bulgarije) voor particuleren is af te raden-  de banken rekenen extra kosten voor de overschrijvingen naar Bulgarije.

  Levering

  Er wordt uitsluitend in Eurozone uitgeleverd. Voor de levering naar Belgie gebruiken we weekelijks ons eigen vervoer, zonder de kosten aan de klanten te rekenen. In Belgie en Nederland doen we beroep op de diensten van Bpost en PostNL (of DPD). Verzendkosten  bedragen  4.50 euro voor Belgie en 6.50 euro voor Nederland (aangepast door de Corona virus omstandigheden) voor een verzending tot 30 kilo. Voordat de betaling gedaan wordt, zal de totaalprijs kenbaar worden gemaakt. Uw bestelling zal pas in behandeling genomen worden, nadat het bedrag geboekt staat op onze bankrekening. Verzendkosten voor de andere Europese landen zijn 16.40 voor de gewone producten en slecjts 2.0 euro voor de ringen in een envelope. We zijn constant op zoek naar goedkopere levering mogelijkheden.

  Geen extra verpakingskosten zijn aangerekend!

  De leveringstermijn is 2-3 werkdagen en is van toepassing vanaf het moment dat wij je betaling hebben ontvangen. Wanneer de betaling van een bestelling bevestigd wordt aan Best Bird wordt er naar de klant een extra E-mail bevestiging gestuurd. Voorlopig is het nog niet mogelijk om een datum van levering te kiezen.

  Algemene voorwaarden

  Best Bird (bestbird.be) is een site van Best Bird bvba te Plovdiv, Bulgarije. Bij het plaatsen van een bestelling sluit u een koopovereenkomst met Best Bird bvba. Alle genoemde prijzen zijn in euros. De vervoer van onze goederen naar Belgie nemen we op ons rekening, de verzendkosten voor onze klanten zijn de verzendkosten in Belgie – 4.50 euro en Nederland -6.50 euro. Verzenskosten voor zendingen naar andere buitebn EU landen alleen in overleg.

  Typefouten, evenals wijzigingen in de afgebeelde artikelen zijn voorbehoeden. Best Bird behoudt zich het recht een bestelling te weigeren.

  Eventuele tekortkomingen en beschadingen dienen direct bij ontvangst van de goederen aan Best Bird worden gemeld.

  – Contactgegevens
  Best Bird ltd
  Polkovnik Bonev straat 15
  App.5
  Plovdiv
  Bulgarije
  Gsm 00359/878347477
  Email bestbirdbg@gmail.com

  Retourbeleid (bedenkentijd)

  Volgens de Europeese wetgeving hebt u als klant na uw aankoop 14 dagen (vanaf de datum van de levering) bedenkentijd.

  Als de producten niet aan uw verwachtingen voldoen mag u ze, zonder een reden te geven maar ongebruikt en in originele verpakking retourneren. Annuleert u de bestelling, nadat de bestelling aan u verzonden is, dan is Best Bird genoodzaakt u de verzendkosten in rekening te brengen. Alle annuleringen dienen schriftelijk aan Best Bird kenbaar worden gemaakt (dit kan via E-mail). U krijgt een retour adres in Belgie. U dient in uw annulering uw volledige naam en factuurnummer te vermelden. Voor het terugbetalen van al behaalde bedragen hebben wij tevens uw bankrekeningnummer  nodig met het IBAN en BIC code. Let op- het rekeningnummer dat u opgeeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan Best Bird heeft gedaan. Dit i.v.m. fraude met terugbetalingen.