Posted on

Opslag van onze producten

Opslag van onze producten

 

Wij delen een paar tips hoe gedroogde kruiden te bewaren. Een paar factoren spelen een rol.

Luchtvochtigheid

Vocht uit de atmosfeer heeft geen invloed op de producten wanneer deze zich nog in hun originele verpakkingen bevinden. Normaal is de vocht in onze gedroogde producten niet meer dan 5%. Ze bevatten geen bewaarmiddelen (tegen schimmels), maar sommige hebben zelfs een antischimmel effect en bederven niet. Relevante factor voor bepaalde producten is het openen of bij beschadiging van de verpakking. Geschikt verpakkingsmateriaal- kuntstof, papier, afsluitbaar, waterdicht, correct geetikeerd. Kwetsbare verpakkingen moeten in een stevige houder bewaard worden. Bewaar de kruiden op een goed geventileerde en een droge plaats. Een hoger vochtgehalte in het product zelfs veroorzakt klonteren. Knoflookpoeder en aronia poeder zijn bijzonder gevoelig voor de luchtvochtigheid. Onze tip- na kopen bewaar de knoflook in een niet transparent kuntstof dosje of een metaal koffie verpakking.

Temperatuur

Opslag van onze producten in poeder vorm bij  hoge temperatuur (meer dan 30 graden) kan klontering veroorzaken, vooral wanneer een  sprake is van verdichting een langdurige opslag. Verschillende mechanismen spelen een rol. Vocht in het product dat zich verplaatst van het ene  deeltje naar het andere. Sla de stoffen op tussen 5 en 30C en maak de oudste voordelen als eerste op.

Zonlicht

Bewaar gedroogde kruiden op een donkere plek. Zorg dat de gedroogde kruiden uit de buurt van directe warmte houdt, zoals zonlicht. Het beste is om de potjes in een kast of lade te bewaren zodat ze altijd in het donker staan. Als je gedroogde kruiden blootstelt aan licht, beschadigen de essentiele olien en verliezen de kruiden smaak. Kruiden zijn niet snel over de datum dat staat op de ettiket maar verliezen na verloop van tijd smaak. Gember, curcuma, tarwekiem vlokken zijn gevoelig voor zonlicht.

Samenvatting- bewaaar de producten in poeder vorm op een droge, koele en donker plaats. Het product in de oorspronkelijk staat waarin het is geleverd, vormt geen gevaar met betrekking tot de overdracht van ziekteverwekkers. Ongeopend zijn de producten minimal 12 maanden houdbaar bij opslag onder normale omstandigheden. Sluit de verpakking goed na gebruik, bewaar deze in een koele ruimte en vermijd direct zonlicht.

Terug naar winkel pagina